Vinter på Smultronet

smultronet vinter 20180207_090427 DSC_1232

Sätta lök

Posted by on Jun 30, 2016

I måndags fick de barnen som ännu inte fått sommarlov vara med och sätta lök i förskolans trädgård. Det växer för fullt där ute nu av övriga grönsaker, så himla grönt och fint. Det är härligt att barnen kan vara med och hjälpa till i trädgården, och ännu bättre sedan när vi får äta det som har odlats på förskolan.

Årstidsbordet

Posted by on Maj 19, 2016

Årstidsbordet återfinns i vår hall & är något som alltid finns där. Den följer naturens skiftningar och stärker rytmen och intrycket av årstiderna som vi ju jobbar mycket med i vår förskola. Meningen är att vi ska känna glädje när vi tittar på årstidsbordet, oavsett om du är barn eller vuxen. Såhär såg bordet ut för inte allt för länge sedan, då många blommor hade tittat fram men innan allt grönt hade slagit ut.

Förskolan Smultronet Öland GlömmingeFörskolan Smultronet Öland Glömminge Förskolan Smultronet Öland Glömminge Förskolan Smultronet Öland Glömminge Förskolan Smultronet Öland Glömminge

Torsdagar = bakning

Posted by on Apr 19, 2016

Torsdagar här på Smultronet innebär bakning! Det serveras soppa på lunchen och då får barnen baka brödet som ska ätas till maten. Så i förra veckan passade vi på att ta lite bilder samtidigt som de små rullade sina bullar. Barnen tycker det är väldigt roligt och sen vid lunchen är det ju alltid extra spännande att äta just de bröden som man själv har bakat! Fast för oss fröknar är det där med att komma ihåg vilket bröd det var, inte lika lätt.. speciellt inte när det är 11 olika barn som har varit med och bakat! 🙂 Det är tur att barnen har bättre koll än oss på det.

Förskolan Smultronet Glömminge ÖlandFörskolan Smultronet Glömminge ÖlandFörskolan Smultronet Glömminge ÖlandFörskolan Smultronet Glömminge ÖlandFörskolan Smultronet Glömminge Öland

En eftermiddag i vårsolen

Posted by on Apr 14, 2016

I tisdags efter mellanmålet var det riktigt varm och härligt på vår baksida. Där hade barnen fullt upp med att leka bland hönsen och i uthuset. På Förskolan Smultronet försöker vi alltid att vara  ute så mycket som vi kan och på eftermiddagen har vi ju heller inte någon speciell aktivitet (den har vi gjort på förmiddagen) så då är det i princip alltid ut och leka som gäller för barnen. Nu ser vi fram mot ännu varmare dagar!

Vecka 14 i bilder

Posted by on Apr 12, 2016

Här är lite blandade bilder från förra veckan här på Förskolan Smultronet. Mycket utelek i vårvädret, byggande av linbana (som tyvärr inte fastnade på bild) och drakflygning. Det är så härligt med vår stora trädgård som barnen kan utnyttja, det finns alltid något att göra.

Påskfirande på Smultronet

Posted by on Mar 29, 2016

Under skärtorsdagen hann vi fira påsken ordentligt ihop med alla barnen och vuxna på Smultronet. Ulrica lagade en jättegod påsklunch som var som en stor buffé med påskinspirerad mat. Både vad gällde utseende och smak. Vid mellanmålet åt vi en påskkaka med apelsinsmak och tillbehör och sjöng påsksånger.

Under dagen pratade vi med barnen och frågade om de trodde att påskharen skulle komma. Efter mellanmålet så fick då barnen gå ut och leta efter varsitt påskägg. När de väl hade hittat dem så skulle de öppna dem med en gång, såklart 🙂 I påskäggen fanns torkad frukt och ett litet ”chokladägg” som vi fröknar hade gjort åt barnen.

Vi hoppas att barnen ser tillbaka på påsken med glädje och spänning!

Påskpyssel

Posted by on Mar 24, 2016

Igår var det dags för lite påskpyssel. Först så kokade vi äggen och sedan fick barnen måla med vaxkritor på de varma äggen. De ägg som vi använde kommer från gårdens egna höns. Eftersom att det idag är skärtorsdagen så kommer vi givetvis göra lite fler påskrelaterade saker.

Förskolan Smultronet Glömminge Öland PåskpysselFörskolan Smultronet Glömminge Öland PåskpysselFörskolan Smultronet Glömminge Öland Påskpyssel

Utelek i Mars

Posted by on Mar 22, 2016

En stor del av barnens vardag här på förskolan Smultronet är att vara ute i trädgården, tillsammans med både djur och natur. Att få se djuren i deras vardag är väldigt spännande för barnen. Nu när snön har försvunnit och våren börjar komma så älskar vi alla här på förskolan  att vara ute och hitta på roliga saker!

Påsklekar

Posted by on Mar 22, 2016

Nu börjar påsken att närma sig och med den kommer nya sånger, ramsor och sagor. Här på förskolan Smultronet är det mesta vi gör i verksamheten med barnen årstidsbetonat med inslag av olika högtider. I grunden handlar det om att fånga rytmen som finns under året och under årstiderna. Det handlar också om traditioner. Allt detta är för att barnens känslor ska tilltalas. Vi vill att de ska få en upplevelse och känna glädje och värme.

Den här veckan har vi vid morgonens samling därför inspirerats av påsken och vi sjunger mycket om kycklingar och påskharen. ”Hare hopp” är väldigt populärt bland barnen. Lite senare idag blir det fortsatt pyssel i påskens anda.

Förskolan Smultronet Glömminge Öland Påsk